Informatie en advies over vloerverwarming
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De ontwikkelingen op gebied van vloerverwarming en isolatiematerialen staan niet stil en de innovatie stuwt de ontwikkeling met grote kracht vooruit. Over enkele jaren is het gebruikelijk in de woningbouw om vloerdelen met een geïnstalleerde vloerverwarmingselementen te monteren in badkamers. Dat betekent dat de vloerverwarming in een keer kan worden aangesloten. En het misverstand dat vloerverwarming niet op stadswarmte kan worden aangesloten, kan ook overboord: lees hier de nieuwste ontwikkelingen!

Modulair
In de woningbouw worden bepaalde onderdelen bij huizenbouw al in de fabriek voor geproduceerd en vervolgens op locatie geïnstalleerd. Off-site of prefab bouwen neemt steeds grotere vormen aan en is een tijdbesparende ontwikkeling voor de consument. In een paar dagen worden huizen neergezet en afgewerkt, alles sluit mooi op elkaar aan en de onderdelen zijn goed getest. Een bijkomend voordeel is dat vloerverwarming al kan worden geïnstalleerd in de vloeronderdelen. In de praktijk betekend dat deze arbeidsintensieve stap kan worden overgeslagen en de vloerverwarming in een keer kan worden geïnstalleerd. Men is hier volop mee aan het experimenteren in de badkamerbranche maar naar verwachting gaat deze innovatieve ontwikkeling steeds grotere vormen aannemen. Uiteindelijk zal het dan mogelijk zijn om bestaande vloerdelen te leveren inclusief vloerverwarming – zo wordt een nieuw huis bouwen wel heel gemakkelijk en bespaart off site bouwen veel tijd.

Minimalistisch
Zeker voor mensen die van een minimalistisch interieur houden is vloerverwarming natuurlijk prachtig. Je ziet namelijk geen ontsierende leidingen lopen of radiatoren die behoorlijk wat ruimte in beslag nemen.  Vaak wordt bij een minimalistisch interieur gekozen voor gietvloeren of grote strakke tegels om het ruimtelijk geheel te behouden. Vloerverwarming is zeker bij hoge, grote ruimtes een absolute must voor een behaaglijke en comfortabele sfeerbeleving. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld waardoor een grote ruimte behaaglijk warm wordt – ideaal voor  een mooi loft, modern huis of grote kantoorruimtes!

Stadswarmte
Een misverstand is dat vaak wordt gedacht dat vloerverwarming alleen in combinatie met een CV-installatie te gebruiken is, maar dat is gelukkig niet waar. Ook als uw appartement of woning is aangesloten op stadswarmte, kun je een vloerverwarming aanleggen. Je moet dan wel kiezen voor een vloerverwarmingsset die speciaal geschikt is voor stadswarmte, dat is een andere aansluiting dan die op de CV ketel. Uiteraard is het wel handig om je stadswarmte leverancier op de hoogte te stellen als je een radiator los gaat koppelen of de vloerverwarming gaat aansluiten zodat zij kunnen inspelen op het waterverlies in het totale systeem.

Geef een reactie