Informatie en advies over vloerverwarming
Gratis en vrijblijvend

Waarom kiezen voor vloerverwarming als bijverwarming?

vloerverwarming bijverwarmingHoewel veel mensen er tegenwoordig voor kiezen om gebruik te maken van vloerverwarming als hoofdverwarming is dat lang niet altijd het geval. Sterker nog, in het merendeel van de gevallen wordt vloerverwarming gezien als een ideale vorm van bijverwarming. Dit heeft veel te maken met het feit dat elektrische vloerverwarming als niet zo energiezuinig wordt aanzien. Wanneer vloerverwarming als bijverwarming wordt toegepast wordt er doorgaans nog gebruik gemaakt van een extra installatie zoals bijvoorbeeld een conventionele wandradiator of een kachel. Hierdoor zijn verspreid over de woning meerdere warmtebronnen terug te vinden en dat vertaalt zich in een beperkter risico op vlak van eventuele koude bruggen.

Aandachtspunten vloerverwarming als bijverwarming

Wanneer je er voor kiest om vloerverwarming als bijverwarming te gebruiken is het noodzakelijk om met een aantal zaken rekening te houden. Zo dienen de buizen voor het bijverwarmingssysteem op een afstand van 150 mm ten opzichte van elkaar te worden gelegd. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van vloerverwarming als bijverwarming wordt het wel steeds aangeraden om de wandradiatoren niet volledig open te zetten. Doe je dat wel, dan wordt de ruimte doorgaans reeds voldoende opgewarmd waardoor de vloerverwarming geen schijn van een kans maakt en de vloer bijgevolg koud zal blijven aanvoelen. Vooral bij een vloerafwerking met tegels of natuursteen kan dit type verwarming nochtans zorgen voor een sterk verbeterd wooncomfort!

Vloerverwarming als hoofdverwarming gebruiken

Wanneer je er voor kiest om vloerverwarming als hoofdverwarming toe te passen dien je rekening te houden met een aangepaste hartafstand van 100 in plaats van 150 mm tussen de buizen. Door deze manier van werken wordt er voor gezorgd dat de vloer over de mogelijkheid beschikt om voldoende warmte per vierkante meter af te geven waardoor de ruimte zo efficiënt mogelijk kan worden verwarmd. Indien je vloerverwarming als hoofdverwarming gaat toepassen is het wel steeds belangrijk om er rekening mee te houden dat de elektrische variant niet zo energiezuinig is.

Vrijblijvend advies

Weet je niet zo goed wat het beste voor jouw huis is? Vraag dan vrijblijvend advies aan van 6 specialisten uit uw regio (gratis en vrijblijvend!).

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Vloerverwarming op de 1ᵉ verdieping, handig of overbodig?

januari 29, 2024

Dus, je bent aan het nadenken over vloerverwarming voor de eerste (of

5x Valse vooroordelen vloerverwarming

januari 3, 2019

Vloerverwarming is de laatste tijd erg in populariteit gestegen en dit is

Stappenplan vloerverwarming kopen

januari 3, 2019

Vloerverwarming laten plaatsen doe je natuurlijk niet zomaar. Je moet over een