Informatie en advies over vloerverwarming
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Betonvloer vloerverwarming
Betonvloer vloerverwarming

Tegenwoordig zijn er volop huizen met een betonvloer en ook met vloerverwarming. Het is belangrijk om te onderzoeken welke opties er allemaal zijn. Het is goed om op een aantal zaken te letten als je een vloerverwarming wilt gebruiken in combinatie met een betonvloer. En het is daarnaast goed om te ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn om een goed en lekker warm huis te krijgen.

Scheurtjes in het beton

Bij een betonvloer is het verstandig om voldoende dikte te nemen, rekening te houden met uitzettingsvoegen en te kiezen voor de juiste mix van beton voor de betonvloer. De uitzettingsvoegen moet je rond de thermische onderbrekingen plaatsen om het beton te laten werken zonder dat het wordt tegengehouden.

Bereken de thermische uitzettingen!

Het is slim en goed om te kijken hoe groot de uitzettingen zijn van de betonvloer. Let op de zaag sneden en ook om te weten hoeveel de vloer opwarmt en weer afkoelt. Kijk wat er allemaal mogelijk is. Als je hier geen verstand van hebt, schakel dan een expert in die beschikt over de kennis en de juiste materialen.

Hoe dik moet de betonvloer zijn?

Om te voorkomen dat een betonvloer niet gaat scheuren door de vloerverwarming is het slim om een vloer minimaal 10 centimeter dik te laten zijn. Zo kan er twee keer een beton net in geplaatst worden. Je kunt de vloer tot 18 centimeter dik laten worden. Nu je toch aan het verbouwen bent, bekijk ook: stucadoor prijzen.

Kies voor kwaliteit

Omdat er verschillende soorten betonvloeren zijn is het slim om je eerst goed te laten informeren door een specialist. Een betonvloer i.c.m. een vloerverwarming gaat dus goed samen. De manier waarop de betonvloer wordt gelegd is echter wel van belang. Kwaliteit is het sleutelwoord hier.

Als je vloerverwarming wilt kopen en je bezit een betonvloer dan kun je natuurlijk een vloerverwarmingsspecialist benaderen. Ook deze vakman beschikt over de kennis van verschillende soorten vloerbedekkingen welke geschikt zijn voor vloerverwarming. Als je vrijblijvend advies op maat wilt van meerdere specialisten uit jouw regio omtrent vloerverwarming dan kun je het beste meerdere offertes aanvragen en vergelijken. Vergelijk ook en bespaar tot wel 30% op de kosten van vloerverwarming. Let wel op; vergelijk niet alleen de prijzen maar ook de voorwaarden, de garanties en de kwaliteit van de materialen.

Andere soorten vloerbedekking:

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Vloerverwarming op de 1ᵉ verdieping, handig of overbodig?

januari 29, 2024

Dus, je bent aan het nadenken over vloerverwarming voor de eerste (of

5x Valse vooroordelen vloerverwarming

januari 3, 2019

Vloerverwarming is de laatste tijd erg in populariteit gestegen en dit is

Stappenplan vloerverwarming kopen

januari 3, 2019

Vloerverwarming laten plaatsen doe je natuurlijk niet zomaar. Je moet over een