Informatie en advies over vloerverwarming
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt voor vloerverwarming, dan kan de keuze uit gaan naar de elektrische vloerverwarming. Hierdoor kun je de ruimte onafhankelijk van je cv verwarmen. Op deze pagina lees je de opties, de mogelijkheden en de voordelen en nadelen van elektrische vloerverwarming.

*Tip:

→ Direct weten wat de exacte kosten van elektrische vloerverwarming zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

De mogelijkheden

De elektrische vloerverwarming kan geleverd worden op dunne matjes (zoals op de afbeelding hieronder te zien is). Dit kan over de oude vloer heen worden gelegd en dan kun je de matjes betegelen. Daarom is deze vorm van vloerverwarming uitermate geschikt voor kleinere ruimten, waaronder de badkamer. Er zijn ook mensen die de ruimte bij de wc niet hebben verwarmd, dan kun je ook de vloerverwarming hier laten plaatsen en genieten van de warmte. Het is een kleine ruimte, die je eenvoudig kunt verwarmen met elektrische vloerverwarming. De vloer hoef je niet open te breken, je kunt namelijk na het leggen van de vloerverwarming een laagje eroverheen betegelen en dan heb je én vloerverwarming en een nieuwe tegelvloer.

Elektrische vloerverwarming prijzen

Elektrische vloerverwarming is in aanschaf gemiddeld € 200 goedkoper dan traditionele vloerverwarming. Echter zijn de kosten van elektrische vloerverwarming in gebruik hoger, gezien de hogere prijs van elektriciteit ten opzichte van gas. Het nemen van elektrische verwarming als hoofdverwarming is dan ook af te raden. Ook mag elektrische vloerverwarming niet onder elk type vloerbedekking geplaatst worden. Keramische tegels als vloerbedekking zijn het meest geschikt voor elektrische vloerverwarming, aangezien tegels de warmte goed geleiden. Bij hout of zeil is dit minder, waardoor deze soorten vloerbedekking niet goed combineren met elektrische vloerverwarming. Hieronder een indicatie van de kosten van elektrische vloerverwarming. De prijzen zijn exclusief montage weergeven, gezien het meestal als doe-het-zelf pakket wordt aangeboden.

(Totaal vermogen) Prijs (exclusief montage) Verwarmingsdraden hart op hart afstand
(12 cm)
Verwarmingsdraden hart op hart afstand
(18 cm)
320 Watt € 95 2 m2 3 m2
520 Watt € 115 4 m2 6 m2
730 Watt € 130 5 m2 7,5 m2
930 Watt € 140 6 m2 9 m2
1080 Watt € 160 8 m2 12 m2
1760 Watt € 190 13 m2 19 m2
2070 Watt € 245 16 m2 24 m2
2350 Watt € 295 20 m2 30 m2

Bijkomende kosten

Hieronder vind je de bijkomende kosten voor extra opties zoals aansluiten op stadsverwarming.

Extra Prijs (gemiddeld) Uitleg
Verwijdering van radiatoren € 20 – € 30 Per radiator
Pompschakelaar (optimalisatie) € 90 – € 110 Laat de pomp van de vloerverwarming alleen draaien wanneer nodig. Vastzitten van de pomp wordt ook voorkomen.
Isolatiefolie € 1 per m2 Materiaal ligt onder de vloerverwarming zodat warmte niet verloren gaat.
Bypass € 50 – € 70 Er is altijd circulatie van de cv ketel. Voorkomt pendelen cv ketel.
Thermostaatkraan bestaande radiatoren € 30 – € 40 De vloerverwarming krijgt hierdoor de kans om op te warmen. (Prijs excl. Arbeidswerk)

Denk ook aan zonnepanelen kosten met vloerverwarming.

Waarom elektrische vloerverwarming?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je de keuze kunt maken voor de elektrische vloerverwarming. Allereerst is het eenvoudig aan te leggen. Sommige mensen willen het graag zelf doen en dan is dit de meest geschikte keuze. Daarnaast is het een voordeel dat je het over je oude vloer heen kunt leggen. Breken is verleden tijd, je kunt nu gemakkelijker genieten van de voordelen die vloerverwarming je kan bieden. Dankzij de elektrische vloerverwarming kun je veel geld besparen. Je kunt elektrische vloerverwarming zelfs als hoofdverwarming gebruiken. Het is lekker aangenaam warm in de woning en je kunt kleinere ruimten ook goed verwarmen. Deze vorm van verwarming wordt steeds vaker gekozen in badkamers. Het is toch fijn om uit een douche of bad te stappen op een warme vloer? Voor kinderen is het ook fijn als zij op een warme vloer kunnen spelen en niet op de koude tegels. Daarom kun je die keuze nu overwegen en nog alle voordelen zelf ervaren.

Lees ook: prijzen van elektrische vloerverwarming.

Waar wordt de elektrische vloerverwarming gelegd?

ElektrischEr zijn twee opties bij de elektrische vloerverwarming. Deze kan namelijk diep in de vloer worden gelegd, maar ook dicht bij de oppervlakte. Wanneer de verwarming eenmaal diep in de vloer ligt, dan wil dat zeggen dat de daarboven liggende cementlaag een warmtebuffer wordt. Dit is een optie wanneer je een nachtstroomtarief gaat gebruiken. Je hebt dan lage stroomkosten, maar het is ook nadelig, want het zorgt voor een lange opwarmtijd. Het is in zijn geheel wat lastiger te regelen. Maar de vloerverwarming kan ook direct onder de plavuizen vloer/betonvloer of onder een dunne afwerklaag neer worden gelegd. De vloer wordt hierdoor sneller warm en je kunt het gemakkelijker regelen. Hierdoor wordt de vloer niet echt dikker. Maar je hebt hier niet zoveel voordeel van een nachttarief. Het kan uiteraard wel, het is even een kwestie van goed berekenen wat het meest voordelig is. Wanneer je in de weekenden vaak thuis bent kan het soms wel voordeliger zijn, omdat het tarief dan wel geldig is en op doordeweekse dagen niet. Bereken daarom altijd goed wat het meest voordelig is voordat je de keuze gaat maken en dan ervaar je vanzelf wat het beste bij je past. Je kunt ook een elektricien raadplegen via de uitgaande link.

Zelf plaatsen

Veel mensen proberen elektrische vloerverwarming zelf te plaatsen. Elektrische vloerverwarming is natuurlijk veel makkelijker te plaatsen dan natbouw vloerverwarming. Zelf plaatsen kan je wat geld besparen. Ben je handig? Dan kan je het zelf proberen, zie ook zelf vloerverwarming plaatsen. Hieronder vind je een aantal opties om elektrische vloerverwarming te kopen en de prijzen ervan:

elektrische vloerverwarming

Uitbesteden?

Wat kun je doen als je de exacte prijs wilt berekenen voor het laten plaatsen van elektrische vloerverwarming (inclusief/exclusief de vloerverwarming zelf)? Het beste wat je kunt doen is meerdere offertes van vloerverwarmingsspecialisten vergelijken. Zo weet je zeker dat je in de toekomst niet teveel zult betalen voor je nieuwe investering. Makkelijk is om via onze website in een keer tot wel 6 offertes (gratis & vrijblijvend) aan te vragen van specialisten uit jouw regio. Je ontvangt zeer snel de offertes en kunt direct de voorwaarden, de prijzen en de garanties vergelijken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Vloerverwarming op de 1ᵉ verdieping, handig of overbodig?

januari 29, 2024

Dus, je bent aan het nadenken over vloerverwarming voor de eerste (of

5x Valse vooroordelen vloerverwarming

januari 3, 2019

Vloerverwarming is de laatste tijd erg in populariteit gestegen en dit is

Stappenplan vloerverwarming kopen

januari 3, 2019

Vloerverwarming laten plaatsen doe je natuurlijk niet zomaar. Je moet over een