Informatie en advies over vloerverwarming
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

32Steeds meer mensen maken de keuze voor vloerverwarming. Je kunt vloerverwarming in de woonkamer aan laten leggen, maar vloerkamer in de badkamer mag zeker niet vergeten worden. Op deze pagina lees je wat de beste opties zijn om vloerverwarming te plaatsen (laten plaatsen) in je badkamer.

*Tip:

→ Direct weten wat de kosten vloerverwarming voor jou zullen zijn? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale specialisten.

Elektrisch

De elektrische vloerverwarming wordt het meeste gebruikt in badkamers. De reden dat hiervoor wordt gekozen is, omdat je in de badkamer te maken krijgt met een erg korte opwarmtijd. Maar er is ook sprake van een kleine opbouwhoogte in de vloer. De elektrische vloerverwarming kan onafhankelijk functioneren van de centrale verwarming. Je kunt het hierdoor comfortabel warm maken in de badkamer. Sommige mensen kiezen voor vloerverwarming, omdat zij de badkamer hierdoor net wat warmer kunnen maken dan de rest van de woning. Het is mogelijk om voor vloerverwarming te kiezen, omdat deze extra warmte geeft, maar het kan ook dat je die keuze maakt omdat het de hoofdverwarming kan vervangen. De vloer voelt namelijk aangenaam aan wanneer je die keuze maakt. Veel mensen vinden vloerverwarming aangenaam, dat komt omdat 60% bestaat uit stralingswarmte. De warmte komt dan gelijkmatig omhoog. Er kan hierdoor ook veel geld worden bespaard, want buiten de badkamer kan de temperatuur twee of drie graden lager worden gezet en dan is het overal toch een aangename temperatuur. Lees ook: voordelen vloerverwarming.

Waarom vloerverwarming in de badkamer?

Het grote voordeel van vloerverwarming is dat deze onzichtbaar is. Je hoeft er in de ruimte waar je bent geen rekening mee te houden dat de vloerverwarming er ligt. In deze ruimte hoeft er ook niet gelet te worden op radiatoren. Er is nog een ander voordeel van vloerverwarming in de badkamer en dat is dat het zorgt voor een lage stofopbrengst. Bij de elektrische vloerverwarming wordt er voor gezorgd dat de temperatuurverdeling gelijkmatig is. Er is sprake van een relatieve luchtvochtigheid, want door de lage temperatuur van de lucht kan deze ongeveer 11% lager uitvallen dan wanneer de keuze wordt gemaakt voor verwarming met radiatoren. Lees ook: vloerverwarming op matten.

Geen badkamer zonder vloerverwarming

Tegenwoordig worden er niet veel badkamers meer verkocht zonder vloerverwarming. Dit komt omdat veel mensen weten hoe prettig het is als je uit bad stapt of uit de douche komt en de vloer is lekker warm. Het brengt niet zoveel kosten met zich mee en het geeft je veel comfort. In veel nieuwbouwwoningen wordt dit vaak meteen gerealiseerd. De vloerverwarming wordt gelegd en dan wordt alles betegeld. Veel mensen vinden het prettig dat zij kunnen genieten van de vloerverwarming in de badkamer. Wanneer je er over nadenkt om een nieuwe badkamer aan te schaffen en je wilt alle tegels er uit halen en het bad er uit, dan kun je ook meteen denken aan vloerverwarming. Je bent dan toch aan het verbouwen en het gaat dan in een keer door. Je profiteert van een groot aantal voordelen en de vloerverwarming neemt geen extra ruimte in beslag, je hebt dus echt alleen maar voordelen die je als je deze eenmaal hebt ervaren, niet meer wilt missen.

In contact komen met specialisten?

Als je vrijblijvend advies wilt ontvangen dan kun je het beste in een keer via onze website meerdere offertes van vloerverwarmingsspecialisten vergelijken. Zo weet je waar je aan toe bent en zo kun je tot wel 30% op de kosten van een vloerverwarming in je badkamer besparen.

Meer weten over vloerverwarming?

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Vloerverwarming op de 1ᵉ verdieping, handig of overbodig?

januari 29, 2024

Dus, je bent aan het nadenken over vloerverwarming voor de eerste (of

5x Valse vooroordelen vloerverwarming

januari 3, 2019

Vloerverwarming is de laatste tijd erg in populariteit gestegen en dit is

Stappenplan vloerverwarming kopen

januari 3, 2019

Vloerverwarming laten plaatsen doe je natuurlijk niet zomaar. Je moet over een