Informatie en advies over vloerverwarming
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een vloerverwarming is natuurlijk belangrijk om je huis goed te kunnen verwarmen. Om dit te kunnen doen is het ook belangrijk welke soort vloerbedekking je kunt gebruiken. Als de vloerverwarming de warmte echter tegenhoudt is het natuurlijk geen goede vloerbedekking. Het is belangrijk dat de warmte goed doorkomt. Er zijn een verschillend aantal vloerbedekkingen. Denk hierbij aan pvc vloeren, tapijt, laminaat, parket en vinyl of natuursteen. Het is goed om te ontdekken welke vloerbedekking je vloerverwarming het beste rendement geeft. Laten we de verschillende soorten vloerbedekking met je bespreken.

Een PVC vloer als vloerbedekking en vloerverwarming

pvc vloerWat is een pvc vloer? Een pvc vloer is tegenwoordig erg populair en is verkrijgbaar in tal van uitvoeringen. Je kunt mooie houtpatronen krijgen en ook tal van andere mogelijkheden. Er is geen ondervloer nodig bij een pvc vloer en de vloer wordt direct op het beton gelijmd. Het is een ijzersterk materiaal en erg gemakkelijk schoon te maken. Naast dat het sfeervol is, is het ook uitstekend te gebruiken als je een vloerverwarming hebt. Het is dus een uitstekende keuze.

In verreweg de meeste situaties is het noodzakelijk om een de ondervloer te egaliseren. Egalisatie heeft trouwens geen invloed op het rendement van de vloerverwarming.

Een vinyl vloer en vloerverwarming

Ook kun je kiezen voor een vinyl vloer in combinatie met je vloerverwarming. Het is een goede combinatie. Het verschil tussen een pvc vloer en een vinyl vloer is dat een pvc vloer makkelijker aan te leggen is. Sommige vinyl vloerverwarmingen zijn namelijk beter geschikt voor een vloerverwarming dan een andere vinyl vloer. Het mooiste is dat er volop designs beschikbaar zijn. Je kunt een houtmotief krijgen, een plavuizen motief of een tegelmotief. Een pvc vloer heeft geen ondervloer nodig. Lees ook: vloerverwarming linoleum.

Alhoewel een PVC vloer hetzelfde is als een vinylvloer (PVC is de afkorting van polyvinylchloride en vinyl is een term die gebruikt wordt voor PVC), kan er een verschil gemaakt worden tussen een consument geschikt vinyl (verend vinyl) en een projectmatig geschikt vinyl. Beide zijn uitstekend geschikt voor vloerverwarming.

Een tapijt als vloerbedekking bij je vloerverwarming

tapijt en vloerverwarmingHet is een veelgebruikte vorm van vloerbedekking. Vloerbedekking en tapijt worden vaak gebruikt als term voor een tapijt. Er zijn tal van tapijten. Zo zijn er tapijten met korte polen en hoge polen. Je kunt tapijten in tal van kleuren krijgen. Het is geweldig om te zien wat er allemaal mogelijk is. Een tapijt is een uitstekende manier om in combinatie met vloerverwarming te gebruiken. Het is heerlijk om te zien welke mooie tapijten er allemaal zijn en welke je kunt gebruiken in combinatie met je vloerverwarming. Let bij het kopen van nieuwe tapijt voor je vloerverwarming op het teken in de afbeelding rechts. Meer informatie: vloerverwarming en tapijt.

Een laminaat vloer en vloerverwarming

laminaatHet is goed om een mooie laminaat vloer te kopen. Vooral de ondervloer van een laminaatvloer is bepalend of een laminaat vloer ook geschikt is voor een vloerverwarming. Houd altijd rekening met een hoog warmteverlies. Het is beter om voor een pvc vloer te kiezen welke ook in houtpatronen beschikbaar zijn. Er zijn echter wel speciaal gemaakte laminaat vloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming. Lees meer informatie over vloerverwarming i.c.m. laminaat.

Een parket vloer en vloerverwarming

Het is erg mooi om een echte houten parketvloer te hebben. Het is heerlijk warm en geweldig. Als je een vloerverwarming hebt en je wilt een parketvloer, kies dan voor een verlijmde parket vloer. Dit is het beste om optimaal rendement van de vloerverwarming te krijgen. Lees ook: houtenvloer vloerverwarming.

Een marmoleum vloer en de vloerverwarming

Marmoleum is een natuurproduct. Het neemt hierdoor snel de omgevingswarmte aan. Het is daarom ook een perfecte vloerbedekking om te gebruiken bij een vloerverwarming. Een marmoleum vloer kan echter de warmte overdracht verminderen.

De geschiktheid van een vloerbedekking voor vloerverwarming heeft te maken met de warmteweerstand van het product. Kortweg hoe eenvoudig of hou moeilijk laat een vloerbedekking de warmte of koude (zelfde principe) door. Marmoleum heeft een zeer lage warmteweerstand van 0,012 m².K/W (2.0 mm) of 0,014 m².K/W (2.5 mm) Het is dus onzin dat Marmoleum de warmteoverdracht zou verminderen. Voor toepassing van een vloerbedekking op een vloerverwarming wordt veelal de eis gesteld dat de warmteweerstand < 0,15 m².K/W.

Een natuursteen en vloerverwarming

natuursteenWe zien tegenwoordig steeds meer plavuizen en natuursteen vloeren in huizen. Het wordt vaak vooral gekozen in combinatie met een vloerverwarming. Het is een uitstekend materiaal in combinatie met een vloerverwarming. Houd je niet zo van plavuizen? Kies dan voor een pvc vloer. Lees ook: vloerverwarming betonvloer.

Kies het juiste materiaal en geniet van je vloerverwarming!

Te vergelijking een overzicht van enkele vloerbedekkingen en de bijbehorende warmteweerstand. Vloerbedekking Warmteweerstand in m².

  • K/W Marmoleum 2.0 mm 0,012
  • Marmoleum 2.5 mm 0,014
  • Gemiddeld projectvinyl 0,015
  • Gemiddeld consumentenvinyl (verend vinyl) 0,025

Gietvloeren

Gietvloeren worden steeds populairder! Een gietvloer is ideaal voor vloerverwarming en houdt geen warmte tegen. Ontdek de mogelijkheden van een gietvloeren.

Conclusie

Zoals als je leest, alle bovenstaande vloerbedekkingen liggen ruimschoots onder de gestelde grens. Ze laten allen de warmte zeer eenvoudig door en zijn dus allen uitstekend geschikt voor vloerverwarming.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Vloerverwarming op de 1ᵉ verdieping, handig of overbodig?

januari 29, 2024

Dus, je bent aan het nadenken over vloerverwarming voor de eerste (of

5x Valse vooroordelen vloerverwarming

januari 3, 2019

Vloerverwarming is de laatste tijd erg in populariteit gestegen en dit is

Stappenplan vloerverwarming kopen

januari 3, 2019

Vloerverwarming laten plaatsen doe je natuurlijk niet zomaar. Je moet over een