Informatie en advies over vloerverwarming
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
installatie vloerverwarming

Keuze voor elektrische vloerverwarming

Het is op heel wat verschillende plaatsen in huis interessant om gebruik te kunnen maken van vloerverwarming, maar een rondvraag onder gebruikers heeft aan het licht gebracht dat vooral de badkamer op dit vlak het populairst is. De reden daarvoor is eigenlijk niet ver te zoeken. In de badkamer lopen we namelijk het vaakst op blote voeten rond en daarnaast kan het met traditionele verwarmingsbronnen enige tijd duren vooraleer de ruimte echt goed op temperatuur is. Daarnaast werd tijdens de rondvraag ook meteen duidelijk dat het merendeel van de gebruikers van vloerverwarming in de badkamer kiest voor vloerverwarming op elektriciteit. Deze beschikt namelijk over een kortere opwarmingstijd dan wanneer de vloerverwarming is verbonden met de centrale verwarming en dat is mooi meegenomen.

Vloerverwarming badkamer

Blote voeten

Vloerverwarming zorgt er uiteraard niet alleen voor dat de vloer, maar de volledige ruimte wordt opgewarmd, maar dat neemt niet weg dat mensen het bijzonder fijn vinden om in de badkamer op blote voeten op een warme ondergrond te kunnen lopen. Omwille van deze reden kozen veel mensen er ook voor om de vloerverwarming door te trekken tot in de slaapkamer. Hoewel vloerverwarming dus in eerste instantie wordt gebruikt om het binnenklimaat te perfectionaliseren is het feit dat de vloer er aangenaam warm door krijgt voor de meesten nog steeds een niet te onderschatten voordeel!

Rendement vloerverwarming in badkamer

Vooraleer over te gaan tot de plaatsing van vloerverwarming in de badkamer is het uiteraard belangrijk om een goed beeld te hebben van het rendement dat kan worden behaald. Dat rendement is echter afhankelijk van verschillende factoren waaronder ook de ventilatie die plaatsvindt in de ruimte. Van een badkamer weten we dat deze nood heeft aan een doorgedreven isolatie om vochtmanifestatie te voorkomen. Diezelfde ventilatie zorgt er echter eveneens voor dat warmte zeer eenvoudig de weg naar buiten kan vinden waardoor er haast continue moet worden bijgestookt. Wat dat betreft ligt het globale rendement in de badkamer iets lager dan in de rest van de woning.

Geef een reactie