Informatie en advies over vloerverwarming
Gratis en vrijblijvend

Vloerverwarming koelingEen gezonder leefklimaat met vloerverwarming

Wanneer je gebruik maakt van verwarming met behulp van radiatoren wordt er een warmte gecreëerd die doorheen de ruimte als het ware rond circuleert. Dit kan er voor zorgen dat het aangenaam warm wordt in huis, maar daar staat tegenover dat het al snel een onaangename warmte kan opwekken en dat het de ontwikkeling van stof bevordert. Bij vloerverwarming is dat niet het geval. Deze vorm van verwarming zorgt er voor dat de ruimte en het huis stelselmatig worden opgewarmd waardoor de temperatuur gestaag kan worden opgedreven en er overal in huis een aangenaam leefklimaat voorkomt. Wat veel mensen echter niet weten is dat vloerverwarming tijdens de zomer ook voor afkoeling kan zorgen in de woning!

Waarom oppassen met koeling bij vloerverwarming?

Door de temperatuur van het water in de vloerverwarming enkele graden naar omlaag te draaien kan je er voor zorgen dat er een natuurlijke afkoeling plaatsvindt. Sowieso wordt het aangeraden om tijdens de zomermaanden de vloerverwarming niet uit te schakelen, maar deze gewoon op een lagere temperatuur in te stellen van bijvoorbeeld 16 graden. Veel mensen gaan zelfs onder deze temperatuur, maar dat is omwille van het risico op de vorming van condensatie niet interessant. Hoewel het dus beslist interessant kan zijn om de vloerverwarming tijdens de warmste dagen van de zomer in te schakelen als vorm van afkoeling mag je hier absoluut niet meer overdrijven.

Koeling met warmtepomp bij vloerverwarming

Het spreekt voor zich dat het in stand houden van je vloerverwarming, zelfs met koud water een bepaald energieverbruik genereert. Vooral mensen die over een installatie met een warmtepomp beschikken kiezen er dan ook voor om tijdens de zomer hun vloerverwarming te gebruiken om de inwoners te voorzien van afkoeling. We hebben het tot dusver alleen nog maar over vloerverwarming met water gehad, maar ook elektrische vloerverwarming kan je hier een handje bij helpen. Door de temperatuur een aantal graden lager te zetten kan het aan de grond alvast gevoelig frisser aanvoelen waardoor een natuurlijke, gedeeltelijke afkoeling van de ruimte kan plaatsvinden.

Zie ook: kosten airco.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Vloerverwarming op de 1ᵉ verdieping, handig of overbodig?

januari 29, 2024

Dus, je bent aan het nadenken over vloerverwarming voor de eerste (of

5x Valse vooroordelen vloerverwarming

januari 3, 2019

Vloerverwarming is de laatste tijd erg in populariteit gestegen en dit is

Stappenplan vloerverwarming kopen

januari 3, 2019

Vloerverwarming laten plaatsen doe je natuurlijk niet zomaar. Je moet over een