Informatie en advies over vloerverwarming
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Dus, je bent aan het nadenken over vloerverwarming voor de eerste (of hogere)verdieping van je huis, en je hebt geen idee of het de moeite waard is. Geen zorgen, wij zijn hier om je te helpen de juiste beslissing te nemen. Laten we samen de voor- en nadelen doornemen, zodat je uiteindelijk de juiste keuze kunt maken die het beste bij jouw situatie past.

1. Warme voeten, wie wil dat nou niet?

Laten we eerlijk zijn, er is niets beter dan uit bed stappen en direct op een warme vloer staan. Vloerverwarming op de eerste verdieping zorgt ervoor dat je de dag begint met warme voeten, zelfs op de koudste ochtenden. Het comfortniveau gaat sky-high, en wie houdt er nu niet van comfort?

2. Bye bye, radiatoren!

Een ander groot voordeel van vloerverwarming is dat je afscheid kunt nemen van die lompe radiatoren. Hierdoor heb je niet alleen meer ruimte in je kamers, maar het ziet er ook nog eens strakker uit. Geen belemmeringen meer voor je interieurdesign, gewoon een mooie, strakke vloer.

3. Maar hoe zit het met de kosten?

Oké, laten we het hebben over het kostenplaatje. Vloerverwarming kan in eerste instantie wat duurder lijken dan traditionele verwarmingssystemen, maar hou even vol. Op de lange termijn kan het je energierekening verlagen omdat het efficiënter werkt. Het is als een investering in warme voeten die zichzelf uiteindelijk terugbetaalt. Gemiddeld kost een vloerverwarming tussen de €750 en €3.500 per installatie. Dit verschilt natuurlijk per soort vloerverwarming en de grootte daarvan.

4. Installatie: simpel of stress?

Je maakt je misschien zorgen over de installatie. Maak je geen zorgen, het is echt niet zo ingewikkeld als het lijkt. Veel mensen kiezen voor elektrische vloerverwarming, wat een stuk eenvoudiger te installeren is dan een heel nieuw watersysteem. Je vloer kan zelfs bovenop de bestaande vloer worden gelegd, waardoor het gedoe tot een minimum wordt beperkt. Het kan wel zo zijn dat de vloer dan een stuk hoger uitkomt dan wanneer je geen vloerverwarming hebt.

5. Werkt het met elke vloerbedekking?

Misschien denk je nu: “Maar ik hou van mijn tapijt!” Geen paniek, vloerverwarming werkt met bijna alle soorten vloerbedekking. Of je nu een liefhebber bent van tapijt, hout, laminaat of zelfs tegels, vloerverwarming kan ermee overweg. Dat warme gevoel onder je voeten is slechts een installatie weg, ongeacht je vloerkeuze.

6. En als er problemen zijn?

Natuurlijk, niks is perfect. Maar problemen met vloerverwarming zijn zeldzaam. Moderne systemen zijn goed ontworpen en betrouwbaar. Mocht er toch iets misgaan, zijn reparaties vaak minder ingrijpend dan bij traditionele verwarmingssystemen. Je hoeft niet meteen in paniek te raken bij het minste beetje kou.

7. Nadelen vloerverwarming 1ᵉ verdieping

Er zijn wel enkele nadelen van een vloerverwarming plaatsen op de eerste verdieping. Het zorgt er wel voor dat de ruimte kleiner wordt. De vloer wordt namelijk een stuk hoger. Ook dit brengt kosten met zich mee. Hierdoor wordt de vloer ook zwaarder en dit kan effect hebben op bepaalde constructies. Denk ook eens na over een lekke vloerverwarming. Wanneer de vloerverwarming lek is zal het water in het grootste deel van je woning komen, dus boven én beneden. Tegenwoordig zijn er wel betere systemen beschikbaar zoals elektrische vloerverwarming.

8. Samenvattend: Is het de moeite waard?

Dus nu is het tijd om de balans op te maken. Als je warme voeten belangrijk vindt, ruimte wilt besparen en bereid bent te investeren in een beetje luxe, dan is vloerverwarming op de eerste verdieping zeker het overwegen waard. vJa, er zijn wat initiële kosten en installatiezorgen, maar als je kijkt naar het langdurige comfort en de potentiële energiebesparingen, lijkt het wel een win-win situatie. Je verdient het om elke ochtend uit bed te stappen op een warme vloer, toch?

Dus, waar wacht je nog op? Vraag gratis én vrijblijvend meerdere offertes aan en bespaar tot wel 30% op de totale kosten. Want vergelijken is altijd verstandig.

Geef een reactie


Laatste nieuws

Vloerverwarming op de 1ᵉ verdieping, handig of overbodig?

januari 29, 2024

Dus, je bent aan het nadenken over vloerverwarming voor de eerste (of

5x Valse vooroordelen vloerverwarming

januari 3, 2019

Vloerverwarming is de laatste tijd erg in populariteit gestegen en dit is

Stappenplan vloerverwarming kopen

januari 3, 2019

Vloerverwarming laten plaatsen doe je natuurlijk niet zomaar. Je moet over een