Informatie en advies over vloerverwarming
Gratis en vrijblijvend

Goed nieuws voor degene die al jarenlang dromen van vloerverwarming in hun bestaande woning! Tegenwoordig kan vloerverwarming ook onder jouw houten vloer of bestaande vloer.

Vloertypes die geschikt zijn:

  • Tegels
  • Gietvloer
  • Houten vloer
  • Laminaat (speciaal laminaat)
  • Vloerbedekking (speciale vloerbedekking)

Vloerverwarming kan worden toegepast als bijverwarming in combinatie met radiatoren of als hoofdverwarming. De meest voorkomende vloer is de betonnen vloer en de meest eenvoudige manier hier is om vloerverwarming op de vloer te leggen. Vloerverwarming zorgt voor een prettige en gelijkmatige manier om je huis te verwarmen maar je hebt ook geen storende leidingen of radiatoren meer in je woonkamer. Esthetisch gezien natuurlijk bijzonder fraai, daarom kiezen mensen graag voor vloerverwarming!

Bestaand huis
Als je dus een nieuwe vloerverwarming wenst in een bestaand huis dan kun je het zelf doen of het laten infrezen, Dit is een behoorlijk zwaar werkje en je dient wel over goed materiaal te beschikken, de meesten laten dit gedeelte dan ook over aan de expert. De vloer moet eerst beoordeeld worden of de constructie degelijk genoeg is en of de vloer het kan dragen. Het voordeel van infrezen van een de vloerverwarming is dat de vloer niet hoger wordt en alle bijkomende zaken als lage wand contactdozen, telefoonaansluiting en andere lage aansluitpunten gewoonkunnen blijven zitten. De deuren hoeven niet te worden ingekort en het plafond voelt niet lager, waardoor er veel pluspunten zijn om de vloer te laten infrezen!

Buizensysteem
Als je het infrezen in de beton vloer te ingrijpend vindt, is er nog een alternatief. Het aanbrengen van een buizensysteem is minder ingrijpend omdat het buizensysteem op de bestaande vloer wordt gelegd. De buizen moeten een afstand van 25 cm hebben en niet onderbroken worden – het is dus zaak dat dit netjes wordt gelegd! Het buizensysteem moet worden vastgezet aan een wapeningsnet met binddraadjes op speciale matten. Er zijn speciale video’s beschikbaar om te zien hoe dit precies in zijn werk gaat.

Vloerverwarming en houten vloer gaat prima samen!
Tegenwoordig kan vloerverwarming ook prima samen met een houten vloer, mits dit wel een speciale vloer is of laminaat. De ontwikkelingen op technisch gebied zijn dusdanig dat vloerverwarming in bijna alle situaties kunt toepassen. Vloerverwarming kun je inzetten als hoofd- of bijverwarming. Afhankelijk van de houten vloer die gebruikt wordt, is het handig de Rc-waarde te berekenen. Hoe gelijkmatiger de vloer wordt verwarmd, hoe minder fluctuaties er zijn. Hoe geleidelijker de veranderingen in temperatuur en houtvochtpercentage, hoe beter het is. Als vloerverwarming als hoofdverwarming wordt gebruikt zal het iets langer duren als bij de combinatie van bijverwarming en radiatoren, maar ieder geval is er ruim keuze.

Lees ook: vloer isoleren

Geef een reactie


Laatste nieuws

Vloerverwarming op de 1ᵉ verdieping, handig of overbodig?

januari 29, 2024

Dus, je bent aan het nadenken over vloerverwarming voor de eerste (of

5x Valse vooroordelen vloerverwarming

januari 3, 2019

Vloerverwarming is de laatste tijd erg in populariteit gestegen en dit is

Stappenplan vloerverwarming kopen

januari 3, 2019

Vloerverwarming laten plaatsen doe je natuurlijk niet zomaar. Je moet over een