Informatie en advies over vloerverwarming
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als er sprake is van lekkage bij vloerverwarming dan dien je snel te handelen. In dit artikel vind je meer informatie hierover. Als je direct in contact wilt komen met een erkende vakman, dan kun je het beste het formulier op deze pagina invullen. Jouw probleem zal dan direct verholpen worden door een erkende vakman.

Lekkage bij vloerverwarming opsporen

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een systeem met vloerverwarming met water loop je altijd een bepaald risico om te maken te krijgen met een lek. Het risico dat je loopt om een lek te krijgen is sterk afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de vloerverwarmingsslang Wanneer je merkt dat er zich ergens onder je vloer een lek voordoet is het belangrijk om deze zo snel mogelijk op te sporen. Een lek in je vloerverwarming kan namelijk grote gevolgen hebben voor zowel je vloer als het gezonde karakter van het leefklimaat in je woning. Het opsporen van een lek was vroeger nagenoeg alleen maar mogelijk door het openbreken van een groot gedeelte van de vloer. Tegenwoordig bestaat er echter speciale apparatuur die zonder ook maar enige breuk het lek tot op een centimeter nauwkeurig kan bepalen.

Handelingen bij vaststelling van lek

Wanneer je de plaats waar het lek zich bevindt hebt gelokaliseerd kan je verschillende handelingen ondernemen. Wanneer het lek zich in een bepaalde groep bevindt en je deze manueel kan afsluiten is dat in ieder geval een interessante eerste stap. Op deze manier wordt het lek alsook het waterverlies meteen een halt toegeroepen en wordt de impact van het lek op je vloer meteen tot een minimum beperkt. Daar komt verder ook nog eens bij dat het drukverlies dan meteen als sneeuw voor de zon verdwijnt. Doorgaans wordt er getracht door eigenaars van vloerverwarming om het systeem van binnenuit te bestellen met behulp van bijvoorbeeld stopfit, maar dat wordt door het risico op verstopping van de warmtewisselaar niet aangeraden.

Oplossen van een lek bij vloerverwarming

De mogelijkheden die er bestaan om een lek bij vloerverwarming te dichten zijn sterk afhankelijk van de situatie waarin je, je bevindt. Er bestaan diverse handelingen die uitgevoerd kunnen worden van binnenuit zonder dat groot kap en breekwerk nodig is, maar deze oplossingen kunnen niet altijd worden toegepast. Door de nauwkeurige lokalisatie van de plaats waar het lek zich bevindt is het in ieder geval steeds mogelijk om een groot gedeelte van de vloer te sparen terwijl dat vroeger doorgaans niet het geval was. Let wel, wanneer je bepaalde onderdelen van je vloer toch moet uitbreken is het belangrijk om meteen op zoek te gaan naar een passende tegel. Hoe langer je wacht, hoe kleiner de kans namelijk wordt dat deze nog leverbaar is.

Vakman inschakelen

Advies van een erkende vakman wil iedereen. Gelukkig kun je via onze website direct in contact komen met meerdere vakmannen. Zo weet je direct wat het probleem is en kun je het probleem laten oplossen zonder dat je daar te veel voor zal betalen. Klik op de button hieronder en laat je gegevens achter. Ontvang vrijblijvend meerdere offertes en begin met vergelijken. Vergelijk de prijzen, de kwaliteit, de garanties en de voorwaarden. Zo kun je een weloverwogen keuze maken.

 

Meer informatie over vloerverwarming

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Vloerverwarming op de 1ᵉ verdieping, handig of overbodig?

januari 29, 2024

Dus, je bent aan het nadenken over vloerverwarming voor de eerste (of

5x Valse vooroordelen vloerverwarming

januari 3, 2019

Vloerverwarming is de laatste tijd erg in populariteit gestegen en dit is

Stappenplan vloerverwarming kopen

januari 3, 2019

Vloerverwarming laten plaatsen doe je natuurlijk niet zomaar. Je moet over een