Informatie en advies over vloerverwarming
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

VloerverwarmingVoorbereiding

Vooraleer je er voor kiest om je systeem met vloerverwarming in te regelen is het noodzakelijk om de aanwezige groepsaansluiters alsook het zogenaamde voetventiel volledig open te draaien. Wanneer de vloerverwarming in combinatie werkt met aanwezige radiatoren dienen deze ook tijdelijk te worden uitgeschakeld. Tijdens het inregelen van de vloerverwarming is het namelijk het interessantst dat eventuele andere externe warmtebronnen geen warmteafgifte kunnen realiseren aan de ruimte waarin de vloerverwarming zich bevindt. Dat kan het inregelen bemoeilijken of verstoren en dat is natuurlijk niet het geval.

Instellen van de vloerverwarming

Wanneer je bovenstaande hebt gedaan is je vloerverwarming helemaal klaar om ingeregeld te worden. Allereerst gaan we de thermostaat volledig open draaien waardoor je in geen tijd een warmte boost kan verwachten. Wanneer de thermostaat open staat is het de beurt aan de thermostatische regelknop. Deze mag je flink opendraaien, alleen moet je er rekening mee houden dat de maximumtemperatuur van 50 graden niet wordt overstegen. Voorzie het systeem nu van de nodige tijd om te kunnen opwarmen, maar controleer op regelmatige basis of de waterleidingen warmte aan de verdeler beginnen af te geven. Let op, het is zeer belangrijk om de vloerverwarming niet meteen haar optimale temperatuur te laten bereiken!

Stelselmatig opwarmen

Het instellen van de vloerverwarming doe je dan ook niet in één keer. Door gebruik te maken van de regelknop, waar je installatie van is voorzien, kan je stap voor stap de temperatuur ophogen. Je doet dit tot op het ogenblik dat de temperatuur in de verdeler de limiet van 40 graden heeft bereikt. Hou er rekening mee dat een directe, volledige opwarming van je vloerverwarmingsinstallatie er voor kan zorgen dat er schade optreedt aan de vloer. Vooral wanneer er gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld een cementdekvloer kan een te snelle opwarming zorgen voor scheuren en dus voor onherstelbare schade.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Vloerverwarming op de 1ᵉ verdieping, handig of overbodig?

januari 29, 2024

Dus, je bent aan het nadenken over vloerverwarming voor de eerste (of

5x Valse vooroordelen vloerverwarming

januari 3, 2019

Vloerverwarming is de laatste tijd erg in populariteit gestegen en dit is

Stappenplan vloerverwarming kopen

januari 3, 2019

Vloerverwarming laten plaatsen doe je natuurlijk niet zomaar. Je moet over een