Nieuws

Vloerverwarming ook mogelijk bij bestaande vloer!

Goed nieuws voor degene die al jarenlang dromen van vloerverwarming in hun bestaande woning! Tegenwoordig kan vloerverwarming ook onder jouw houten vloer of bestaande vloer.

Vloertypes die geschikt zijn:

 • Tegels
 • Gietvloer
 • Houten vloer
 • Laminaat (speciaal laminaat)
 • Vloerbedekking (speciale vloerbedekking)

Vloerverwarming kan worden toegepast als bijverwarming in combinatie met radiatoren of als hoofdverwarming. De meest voorkomende vloer is de betonnen vloer en de meest eenvoudige manier hier is om vloerverwarming op de vloer te leggen. Vloerverwarming zorgt voor een prettige en gelijkmatige manier om je huis te verwarmen maar je hebt ook geen storende leidingen of radiatoren meer in je woonkamer. Esthetisch gezien natuurlijk bijzonder fraai, daarom kiezen mensen graag voor vloerverwarming!

Bestaand huis
Als je dus een nieuwe vloerverwarming wenst in een bestaand huis dan kun je het zelf doen of het laten infrezen, Dit is een behoorlijk zwaar werkje en je dient wel over goed materiaal te beschikken, de meesten laten dit gedeelte dan ook over aan de expert. De vloer moet eerst beoordeeld worden of de constructie degelijk genoeg is en of de vloer het kan dragen. Het voordeel van infrezen van een de vloerverwarming is dat de vloer niet hoger wordt en alle bijkomende zaken als lage wand contactdozen, telefoonaansluiting en andere lage aansluitpunten gewoonkunnen blijven zitten. De deuren hoeven niet te worden ingekort en het plafond voelt niet lager, waardoor er veel pluspunten zijn om de vloer te laten infrezen!

Buizensysteem
Als je het infrezen in de beton vloer te ingrijpend vindt, is er nog een alternatief. Het aanbrengen van een buizensysteem is minder ingrijpend omdat het buizensysteem op de bestaande vloer wordt gelegd. De buizen moeten een afstand van 25 cm hebben en niet onderbroken worden – het is dus zaak dat dit netjes wordt gelegd! Het buizensysteem moet worden vastgezet aan een wapeningsnet met binddraadjes op speciale matten. Er zijn speciale video’s beschikbaar om te zien hoe dit precies in zijn werk gaat.

Vloerverwarming en houten vloer gaat prima samen!
Tegenwoordig kan vloerverwarming ook prima samen met een houten vloer, mits dit wel een speciale vloer is of laminaat. De ontwikkelingen op technisch gebied zijn dusdanig dat vloerverwarming in bijna alle situaties kunt toepassen. Vloerverwarming kun je inzetten als hoofd- of bijverwarming. Afhankelijk van de houten vloer die gebruikt wordt, is het handig de Rc-waarde te berekenen. Hoe gelijkmatiger de vloer wordt verwarmd, hoe minder fluctuaties er zijn. Hoe geleidelijker de veranderingen in temperatuur en houtvochtpercentage, hoe beter het is. Als vloerverwarming als hoofdverwarming wordt gebruikt zal het iets langer duren als bij de combinatie van bijverwarming en radiatoren, maar ieder geval is er ruim keuze.

Lees ook: vloer isoleren

Vloerverwarming

Vloerverwarming is groen en duurzaam?

Er is duidelijk een trend gaande om bewust, groen en duurzaam  te leven. Dit geldt voor bewust eten, bewust om te gaan met energie en misschien wel de keuze voor een elektrische auto of ander vervoer. De nieuwe generatie is steeds meer maatschappelijk betrokken en denkt aan de toekomst en aan duurzaam wonen. Zo worden de eerste energieneutrale woonwijken ontwikkeld en zijn vele daken al voorzien van zonnepanelen. Maar ook op gebied van energiebesparing kun je veel in je huis doen end daar speelt vloerverwarming een belangrijke rol bij.

Energiezuinig
De aanjaagkosten in de energierekening zijn veel lager in het geval van vloerverwarming dan bij de traditionele radiatoren verwarming. De reden hiervoor is dat de warmte bij vloerverwarming veel geleidelijker verspreid wordt dan bij de centrale verwarming. Je moet je voorstellen dat bij vloerverwarming de constante temperatuur ongeveer 35 graden Celsius bedraagt en bij de CV ketel rond de negentig graden Celsius. Onze adviseurs raden je dan ook aan om een pompschakelaar te plaatsen die alleen in het vloerverwarmingssysteem wordt toegelaten wanneer de temperatuur beneden een bepaalde waarde komt, in plaats van een continue circulatie. Dit is niet alleen energiebesparend maar ook beter voor het milieu!

Duurzame vloerverwarming
Dat vloerverwarming duurzamer is dan reguliere verwarming is een voldongen feit. Ten eerste liggen de productie- en transport kosten veel lager evenals de opslagkosten voor de vloerverwarmingselementen. Ten tweede is de combinatie van vloerverwarming met milieuvriendelijke en duurzame stroom – bijvoorbeeld met zonnepanelen, windenergie of groene stroom een uitstekende manier om jouw huis CO2 neutraal te verwarmen. Vloerverwarming wordt ook vaak gekozen in de utiliteitsbouw. Met vloerverwarming droogt bijvoorbeeld een garagevloer snel op en geeft veel comfort aan de monteurs die vaak op de grond liggen. Niet onbelangrijk om aan te denken als je opnieuw gaat bouwen. Een vloerverwarming is ook zuiniger als je bedenkt dat 10% besparing als gevolg tot lager instellen van de ruimtetemperatuur energiebesparend werkt. En gezondheid staat voorop: Door dit systeem heb je een betere regulatie van de luchtvochtigheid, waardoor er minder rond dwarrelende luchtdeeltjes zijn en een hygiënischer ruimte inricht. En ’s zomers fungeert de vloerverwarming ook als koelingselement! Door de temperatuur in de vloerverwarming enkele graden omlaag te draaien, vindt er een natuurlijke afkoeling plaats. Tijdens de warmste dagen van de zomer kun je de vloerverwarming dus ook inschakelen als een vorm van afkoeling – en dat is ook mooi meegenomen. Zo gaan duurzaamheid en comfort hand in hand en heb je de beste combinatie voor een bewust leven.

Lees ook: milieubewust en gezond leven.

 

 

kosten vloerverwarming

Vloerverwarming scheelt op de energierekening!

Iedereen wil graag besparen op zijn energie kosten en dat begint al door het slim inrichten van het verwarmingsplan. Wij krijgen veel vragen of vloerverwarming niet veel duurder is, maar wij kunnen je uitleggen dat een oppervlakteverwarmingssysteem juist economischer werkt. Efficiënt, energiebesparend én comfortabel en hygiënisch – wat wil een mens nog meer?

Waarom vloerverwarming

Vloerverwarming wordt tegenwoordig bijna standaard in nieuwbouwwoningen aangelegd omdat het optioneel energiezuiniger is en heel comfortabel. Vloerverwarming komt het beste tot zijn recht in een goed geïsoleerde en kierdichte woning en staat vaak hoog op de verlanglijst bij verbouwingen. Tegenwoordig kan vloerverwarming op diverse manieren worden gelegd: op natte of droge vloeren – er zijn mogelijkheden genoeg om een ruimte comfortabel en gelijkmatig te verwarmen. Vloerverwarming is vergeleken met de bekende radiatoren een traag systeem, de constante temperatuur zorgt voor een laag verbruik van energie. Door een kamerthermostaat wordt het verschil in temperatuur van bijvoorbeeld de woonkamer heel klein gehouden. En hoe kleiner het temperatuurverschil, hoe beter het zelfregelend effect is. Radiatoren werken met een hoge aanvoertemperatuur (80 graden Celsius) en dat jaagt de energie rekening behoorlijk op. Vloerverwarming gaat geleidelijk en bereikt een temperatuur tot maximaal 35 graden Celsius, waardoor de energierekening lager blijft. Lage temperatuur verwarming garandeert een lager gasverbruik en houdt je huis net zo comfortabel en warm.

Besparen met vloerverwarming
Volgens de Consumentenbond kun je met vloerverwarming 10 tot 15 % besparen op de stookkosten in vergelijking met gewone radiatoren. Door optimaal gebruik van de regulering van de verwarming kan de temperatuur lager blijven en zijn de zogenaamde aanjaagkosten niet zo hoog. De warmte komt uit de vloer waardoor er optimale verspreiding van warmte door je huis ontstaat. Hierdoor is de gevoelstemperatuur aangenamer en kan de thermostaat een graad lager worden ingesteld. Zeker bij goed geïsoleerde huizen merk je al snel het verschil en kan het vele euro’s schelen op de energierekening. En wist je dat je de vloerverwarming ’s zomers kunt gebruiken voor verkoeling? Twee vliegen in een klap – het is niet voor niets dat vloerverwarming steeds populairder wordt!

Vloerverwarming rendement
Zeker als je er voor kiest om vloerverwarming als hoofdverwarming te installeren wordt de kamertemperatuur geregeld door de warmte afgifte van de vloer – ongeveer 100 watt/m2. De thermostaat kan een paar graden lager omdat de warmte die geleidelijk wordt verspreid als gevoelstemperatuur zeer aangenaam wordt ervaren. Het hele huis wordt immers gelijkmatig via de vloer verwarmd en dat voel je! En zeker als het huis goed is geïsoleerd, is er minder warmte verlies en behaal je maximaal rendement uit vloerverwarming.

Lees ook: energie vergelijk en energieprijzen.

 

Vloerverwarming innovatief en in ontwikkeling

De ontwikkelingen op gebied van vloerverwarming en isolatiematerialen staan niet stil en de innovatie stuwt de ontwikkeling met grote kracht vooruit. Over enkele jaren is het gebruikelijk in de woningbouw om vloerdelen met een geïnstalleerde vloerverwarmingselementen te monteren in badkamers. Dat betekent dat de vloerverwarming in een keer kan worden aangesloten. En het misverstand dat vloerverwarming niet op stadswarmte kan worden aangesloten, kan ook overboord: lees hier de nieuwste ontwikkelingen!

Modulair
In de woningbouw worden bepaalde onderdelen bij huizenbouw al in de fabriek voor geproduceerd en vervolgens op locatie geïnstalleerd. Off-site of prefab bouwen neemt steeds grotere vormen aan en is een tijdbesparende ontwikkeling voor de consument. In een paar dagen worden huizen neergezet en afgewerkt, alles sluit mooi op elkaar aan en de onderdelen zijn goed getest. Een bijkomend voordeel is dat vloerverwarming al kan worden geïnstalleerd in de vloeronderdelen. In de praktijk betekend dat deze arbeidsintensieve stap kan worden overgeslagen en de vloerverwarming in een keer kan worden geïnstalleerd. Men is hier volop mee aan het experimenteren in de badkamerbranche maar naar verwachting gaat deze innovatieve ontwikkeling steeds grotere vormen aannemen. Uiteindelijk zal het dan mogelijk zijn om bestaande vloerdelen te leveren inclusief vloerverwarming – zo wordt een nieuw huis bouwen wel heel gemakkelijk en bespaart off site bouwen veel tijd.

Minimalistisch
Zeker voor mensen die van een minimalistisch interieur houden is vloerverwarming natuurlijk prachtig. Je ziet namelijk geen ontsierende leidingen lopen of radiatoren die behoorlijk wat ruimte in beslag nemen.  Vaak wordt bij een minimalistisch interieur gekozen voor gietvloeren of grote strakke tegels om het ruimtelijk geheel te behouden. Vloerverwarming is zeker bij hoge, grote ruimtes een absolute must voor een behaaglijke en comfortabele sfeerbeleving. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld waardoor een grote ruimte behaaglijk warm wordt – ideaal voor  een mooi loft, modern huis of grote kantoorruimtes!

Stadswarmte
Een misverstand is dat vaak wordt gedacht dat vloerverwarming alleen in combinatie met een CV-installatie te gebruiken is, maar dat is gelukkig niet waar. Ook als uw appartement of woning is aangesloten op stadswarmte, kun je een vloerverwarming aanleggen. Je moet dan wel kiezen voor een vloerverwarmingsset die speciaal geschikt is voor stadswarmte, dat is een andere aansluiting dan die op de CV ketel. Uiteraard is het wel handig om je stadswarmte leverancier op de hoogte te stellen als je een radiator los gaat koppelen of de vloerverwarming gaat aansluiten zodat zij kunnen inspelen op het waterverlies in het totale systeem.

Top 10 Meest Gestelde Vragen Vloerverwarming

VloerverwarmingVloerverwarming (en steeds meer ook wandverwarming) is populair en dat heeft duidelijke redenen. Dit artikel heeft als bedoeling indianenverhalen over vloerverwarming uit de wereld te helpen. Hieronder vind je een top 10 van de meest gestelde vragen en de antwoorden hierop.

 1. Vloerverwarming geschikt onder parket?

 2. Een veel gestelde vraag is of parket en vloerverwarming samen gaan. Tegenwoordig is het mogelijk om vloerverwarming onder bijna alle vloerbedekkingen te plaatsen (lees ook: welke vloerbedekking is geschikt?). Natuurlijk is het wel zo dat de ene vloerbedekking beter is dan de andere i.c.m. vloerverwarming. Zo wordt bijvoorbeeld bij parket een maximum van 27 graden ingesteld om uitdroging te voorkomen. Waar men niet te lang stil staat kan er wel een temperatuur van zo’n 33 graden worden gerealiseerd. Het ideale van vloerverwarming is dat er geen stof verplaatsing is. Dit is wel het geval bij het gebruik van radiatoren. Ideaal dus voor mensen met een allergie.

 3. Dikke voeten door vloerverwarming?

 4. Een vraag die ook vaak wordt gesteld is of men door vloerverwarming dikke voeten krijgt. In het begin kwam dit wel eens voor bij mensen. Vaak bij elektrische vloerverwarming waarbij de temperatuur moeilijk te regelen was. De temperaturen konden toen oplopen tot wel 35 graden. Dit is net iets te hoog. De loopzones zouden een temperatuur moeten hebben van zo’n 29 graden bij tegels en 27 graden bij parket.

 5. Vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming?

 6. Een logische vraag die men vaak stelt is of vloerverwarming het hele huis wel warm genoeg zal krijgen. Vloerverwarming is een lage temperatuur oplossing. Warmte stijgt altijd naar boven, het duurt natuurlijk wel een tijdje voordat het huis verwarmd is. Mits alles goed is geïnstalleerd kan vloerverwarming het gehele huis warm houden. Natuurlijk is isolatie wel erg belangrijk omdat warmte niet verloren moet gaan. In vergelijking met radiatoren heeft vloerverwarming minder hogere temperaturen nodig omdat het stralingsoppervlakte van vloerverwarming nou eenmaal groter is. Je kunt natuurlijk wel als zekerheidje de radiatoren laten staan. Meer informatie over vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming vind je via de links.

 7. Vloerverwarming i.c.m. bestaande radiatoren mogelijk?

 8. Een volgende logische vraag is of vloerverwarming met radiatoren ook daadwerkelijk samen gaan. Het antwoord hierop is ja. Dit kan echter alleen verwezenlijkt worden met een verdeelregelstation waarbij een verlaagde temperatuur van ( 45 tot 35 graden) wordt toegepast. De vloerverwarming kan dus ook worden geplaatst in een flat/appartement zonder dat de buren meedoen. Het is mogelijk dat er een loskoppeling van hoog temperatuursystemen wordt geïnstalleerd  (via een verdeelstation). Het is verstandig om overal in het huis, dus ook op de bovenverdieping, vloerverwarming te plaatsen. Wandverwarming kan worden toegepast in ruimtes als de badkamer voor extra comfort. Deze combinatie is ideaal en zeer comfortabel.

 9. Temperatuur inregelen in verschillende kamers

 10. Velen willen weten of het mogelijk is om de temperatuur in verschillende kamers te regelen. Met verschillende groepen kan dit verwezenlijkt worden. Het voordeel is dan dat je niet de vloerverwarming hoeft te regelen. Je kunt er zelfs voor kiezen om nachtverlaging te gebruiken. Met nachtverlaging kun je een hoop geld besparen (ook al zet je de temperatuur enkele graden lager). Ook bij een eventuele vakantie is het mogelijk om de temperatuur te verlagen. Geheel afsluiten raden wij niet aan omdat het energiezuiniger is om de vloerverwarming enkele graden te verlagen.

 11.  Wat is de totale opbouwhoogte van de vloer met vloerverwarming?

 12. Men wil natuurlijk ook weten hoe hoog de vloer zal worden na de plaatsing van vloerverwarming. Bij traditionele vloerverwarming wordt er doorgaans onder de vloerafwerking een cement onderlaag geplaatst van zo’n 6 centimeter (ook wel chape genoemd). De overige hoogte wordt gevuld met isolatie. Let wel dat er het liefst gebruik wordt gemaakt van een zwevende dekvloer, zodat er ruimte is voor krimping en uitzetting. Het is ook mogelijk om een lagere vloeropbouw te plaatsen. Zo kun je met bijvoorbeeld voorgefreesde gipsplaten van 18mm dikte en een vloeibare gietmassa van 3 tot 4 mm een lage vloeropbouw realiseren. Lees ook: vloerverwarming zelf aanleggen.

 13. Welk vloerverwarmingssysteem kies ik?

 14. Erg belangrijk is om je goed te informeren wat betreft de mogelijkheden van de verschillende soorten vloerverwarmingssystemen. Simpelweg zijn er 2 soorten vloerverwarming droogbouw en natbouw. Onder droogbouw valt bijvoorbeeld elektrische vloerverwarming. Elektrische vloerverwarming raden wij aan om te gebruiken in kleine ruimtes zoals een schuur of de badkamer/toilet. Tegenwoordig kan het wel aantrekkelijk zijn om te kiezen voor elektrische vloerverwarming in combinatie met zonnepanelen. Bij natbouw moet je rekening houden met de opbouwhoogte van jouw vloer. Niet altijd kan er voor deze vorm worden gekozen. Je kunt kiezen om de vloerverwarming in te frezen of te laten plaatsen op krimpnetten. Vloerverwarming op matten valt onder droogbouw. Ontdek meer op deze website over de verschillende soorten vloerverwarmingssystemen.

 15. Wat te doen bij een lek??

 16. Een lek bij vloerverwarming kan voorkomen door lage temperaturen en lage watersnelheid. Als er toch een doorboring of een beschadiging is van de vloerverwarmingsbuis dan kan een specialist met perskoppelingen als tussenstuk de buis repareren.

 17. Vloerverwarming onderhouden, hoe?

 18. Onderhoud van vloerverwarming is bijna niet nodig, mits je lange tijd geen gebruik hebt gemaakt van de vloerverwarming. Dit kan gaan om maanden/jaren. Het is belangrijk dat er een professionele installateur komt kijken de installatie doorspoelt om algenvorming tegen te gaan.

 19. Wat kost vloerverwarming?

 20. Zoals hierboven gezegd kunnen we 2 soorten vloerverwarming onderscheiden: droogbouw en natbouw. Doorgaans wordt er echter onderscheid gemaakt tussen matten en infrezen. Matten zijn over het algemeen duurder dan het infrezen van vloerverwarming. De prijs zal voornamelijk afhangen van  het oppervlakte van jouw huis. De prijs kan variëren van 750,- euro (20 m2) tot 3500,- euro (240 m2). Houd er wel rekening mee dat je een keuze moet maken tussen vloerverwarming als hoofd-, bij- of uitgebreide verwarming. Er zit namelijk een fors verschil tussen deze soorten. Voor een overzicht van de prijzen ga je naar de pagina: vloerverwarming prijzen.

Afwegingen bij vloerverwarming

Afwegingen bij vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen er voor om vloerverwarming te nemen. Daarnaast is het in de meeste nieuwbouwhuizen al een standaard systeem dat is opgenomen nog voordat de eerste bouwtekeningen zijn gemaakt.

Uitkiezen

Het uitkiezen van vloerverwarming is echter geen makkelijke klus. Er komen zeer veel elementen om de hoek kijken. Ten eerste moet je jezelf afvragen of je vloerverwarming wel echt wilt/nodig hebt. Weeg de voordelen goed af tegen de nadelen en zie de nadelen vooral niet over het hoofd. Er zijn verschillende soorten vloerverwarmingssystemen (ontdek meer).

Hoofd of bijverwarming?

Daarna moet je gaan bedenken of je het als hoofdverwarming wil of als bijverwarming. Een gespecialiseerd bedrijf kan je hier prima over adviseren. Zij hebben er veel verstand van namelijk.

Laten plaatsen of zelf plaatsen?

Dat brengt ons direct bij het volgende punt; kies een bedrijf uit dat de vloerverwarming voor jou gaat regelen. Vloerverwarming moet je sowieso bij een bedrijf kopen, het aanleggen van de vloerwarming kan je echter ook zelf. Dat is dus ook een keuze die je moet gaan maken. Ga je het zelf aanleggen? Laat je het aanleggen? Wie gaat het aanleggen? Allerlei vragen die je jezelf moet stellen voordat je de keuze maakt: wel of geen vloerverwarming.

Prijzen vergelijken?

Tot slot moet je nog goed nagaan of de prijs die je ervoor moet betalen naar wens is. Het is nooit leuk om ergens teveel geld voor te betalen. Vloerverwarming brengt veel voordelen met zich mee, maar er zijn ook enkele punten die nadelig zijn, zoals de hoge prijs bijvoorbeeld. Vergelijk offertes van vakmannen uit jouw regio en bespaar tot wel 30% op de kosten.

Vragen? Stel ze op ons forum

Als je vragen hebt over vloerverwarming kun je ze stellen op ons forum.

Terugverdientijd vloerverwarming steeds korter

Geen luxe product meer

vloerverwarmingVroeger werd het gebruik van vloerverwarming vooral aanzien als een vorm van luxe. Mensen die vloerverwarming in huis hadden waren rijk of hadden in ieder geval een aardige som geld betaald voor het laten plaatsen van dit type verwarming. Tegenwoordig is dat niet langer het geval en maakt vloerverwarming zelfs steeds vaker standaard deel uit van een nieuwbouw. Daar komt bij dat dit type verwarming tegenwoordig ook nog eens gebruikt kan worden als zowel hoofd– als bijverwarming waardoor een zo optimaal mogelijk rendement kan worden behaald. Experts zijn het er daarnaast ook over eens dat de gemiddelde terugverdientijd van een installatie met vloerverwarming tegenwoordig veel lager ligt dan vroeger het geval was en dat is grotendeels te danken aan de komst van energiebesparende vloerverwarmingspompen.

Warm water of elektriciteit?

Indien je er tegenwoordig voor wenst te kiezen om gebruik te maken van vloerverwarming beschik je over twee verschillende mogelijkheden. Je kan er namelijk voor kiezen om gebruik te maken van vloerverwarming met warm water (welke dus gekoppeld is aan de centrale verwarming) of je kan kiezen voor een systeem dat werkt op elektriciteit. Deze laatste wordt aanzien als minder energiezuinig, maar daar staat wel tegenover dat de opwarmingstijd gevoelig korter is. Omwille van deze reden wordt vloerverwarming op elektriciteit vooral toegepast in ruimtes als de badkamer en de slaapkamer.

Kortst mogelijke terugverdientijd

Het exacte rendement dat door jouw vloerverwarming kan worden behaald is sterk afhankelijk van verschillende factoren waaronder bijvoorbeeld de manier waarop de ruimte in kwestie is geïsoleerd. Over het algemeen fungeert de vloerverwarming als bijverwarming voor reeds bestaande warmtebronnen. Dat is interessant omdat de belasting op die manier verspreid wordt over verschillende systemen en een optimale verwarming van de woning kan plaatsvinden. Anderzijds kan een slechte isolatie er voor zorgen dat er warmteverlies optreedt, zelfs via de vloer waar de vloerverwarming zich in bevindt. Het optimale rendement dat kan worden behaald is dan ook zeer sterk afhankelijk van met name de aanwezigheid van bijvoorbeeld kruipruimte-isolatie en / of vloerisolatie. Wil je er met andere woorden voor zorgen dat het rendement van je vloerverwarming zo hoog mogelijk ligt? Dan is het goed isoleren van je ruimte zeker en vast een must!

Andere duurzame mogelijkheden?

Zijn er ook andere duurzame mogelijkheden voor je huis vraag je je wellicht af? Bekijk de onderstaande gespecialiseerde sites voor meer informatie:

Badkamer populairste plaats voor vloerverwarming

Keuze voor elektrische vloerverwarming

Het is op heel wat verschillende plaatsen in huis interessant om gebruik te kunnen maken van vloerverwarming, maar een rondvraag onder gebruikers heeft aan het licht gebracht dat vooral de badkamer op dit vlak het populairst is. De reden daarvoor is eigenlijk niet ver te zoeken. In de badkamer lopen we namelijk het vaakst op blote voeten rond en daarnaast kan het met traditionele verwarmingsbronnen enige tijd duren vooraleer de ruimte echt goed op temperatuur is. Daarnaast werd tijdens de rondvraag ook meteen duidelijk dat het merendeel van de gebruikers van vloerverwarming in de badkamer kiest voor vloerverwarming op elektriciteit. Deze beschikt namelijk over een kortere opwarmingstijd dan wanneer de vloerverwarming is verbonden met de centrale verwarming en dat is mooi meegenomen.

Vloerverwarming badkamer

Blote voeten

Vloerverwarming zorgt er uiteraard niet alleen voor dat de vloer, maar de volledige ruimte wordt opgewarmd, maar dat neemt niet weg dat mensen het bijzonder fijn vinden om in de badkamer op blote voeten op een warme ondergrond te kunnen lopen. Omwille van deze reden kozen veel mensen er ook voor om de vloerverwarming door te trekken tot in de slaapkamer. Hoewel vloerverwarming dus in eerste instantie wordt gebruikt om het binnenklimaat te perfectionaliseren is het feit dat de vloer er aangenaam warm door krijgt voor de meesten nog steeds een niet te onderschatten voordeel!

Rendement vloerverwarming in badkamer

Vooraleer over te gaan tot de plaatsing van vloerverwarming in de badkamer is het uiteraard belangrijk om een goed beeld te hebben van het rendement dat kan worden behaald. Dat rendement is echter afhankelijk van verschillende factoren waaronder ook de ventilatie die plaatsvindt in de ruimte. Van een badkamer weten we dat deze nood heeft aan een doorgedreven isolatie om vochtmanifestatie te voorkomen. Diezelfde ventilatie zorgt er echter eveneens voor dat warmte zeer eenvoudig de weg naar buiten kan vinden waardoor er haast continue moet worden bijgestookt. Wat dat betreft ligt het globale rendement in de badkamer iets lager dan in de rest van de woning.

De populariteit van vloerverwarming is gestegen

Steeds meer mensen kiezen voor een vloerverwarming systeem. In de afgelopen maanden zijn er veel meer aanvragen bij ons gedaan dan normaal. Het is goed om te zien dat steeds meer mensen kiezen voor duurzame verwarming: een vloerverwarmingssysteem. Steeds meer mensen willen graag een mooie vloerverwarming. Het grote voordeel is dat je geen grote radiatoren meer in je huis hebt. Ook helpt het om een heerlijke warmte in huis te krijgen. Met een vloerverwarming wordt namelijk de woning mooi en gelijkmatig verwarmd. Ook is het goed om te weten dat een vloerverwarming ervoor zorgt dat je met je blote voeten over de vloer kunt open. Het is heerlijk om te ontdekken hoe een vloerverwarming je woning zal verrijken.

De ontwikkeling van de prijzen van een vloerverwarming

Door de jaren heen is het ook gunstiger geworden voor een particulier of bedrijf om een vloerverwarming te kopen. De prijzen zijn steeds aantrekkelijker geworden. Ook zijn er volop nieuwe soorten vloerbedekkingen gekomen welke het nog interessanter maken om een vloerverwarming te kopen. Het is heerlijk om van een nog hoger rendement te genieten van je vloerverwarming. Ook dit maakt het nog interessanter om een vloerverwarming te kiezen.

Een mooie vloerverwarming is goud waard

Gezien alle voordelen van een vloerverwarming is het niet vreemd dat zoveel mensen er blij mee zijn dat ze een vloerverwarming hebben. Een mooie en goede vloerverwarming is goud waard voor zoveel mensen. En dat is natuurlijk niet vreemd! Het zorgt voor een geweldige manier om je huis te verwarmen. Je kunt een vloerverwarming trouwens ook als hoofdverwarming inschakelen. Het is mooi om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is met een goede vloerverwarming.